

מסלול אומנות ה-Pitch לתלמידי תוכנית אלפא בכיתה י"ב מסלול הנגשת מדע שפותח במכון דוידסון לחינוך מדעי, הזרוע
החינוכית של מכון ויצמן למדע. במסגרת מסלול זה השתתפו התלמידים בסדנאות להעברת מסרים יעילה והצגת דילמות מדעיות.
התלמידים בחרו דילמות מתחום המדע, חקרו ולמדו את הנושא שלהם על בוריו, ודנו בו בקבוצות. כמו כן, רכשו המשתתפים מיומנויות הדרושות להצגת הדילמות באופן יצירתי, ברור ומתומצת. בעזרת אנשי מקצוע, כל קבוצה יצרה סרטון בנושא, והתוצרים פורסמו ברשת כדי להעלות את המודעות של הציבור הרחב לדילמות מדעיות חשובות אלו ולהשלכותיהן.
בינה מלאכותית
האם הטכנולוגיה יותר מזיקה או יותר תורמת לאנושות? האם הופכת את בני האדם לקרים ובודדים? האם בני האדם יוחלפו על ידי מחשבים? ומה יקרה בעתיד? בפרויקט של: יאיר ליבנה, יובל שפירנץ ומקסים טולצ'ין נקבל הצצה מהיר אל הבאות.
ההשפעה של האינטרנט על המוח
האם אמרו לכם פעם שאתם מבלים יותר מידי זמן מול המחשב ובטלפון הסלולרי? אם התשובה היא כן הסרטון הזה מיועד לכם. אתם מוזמנים לצפות בפרויקט של: אורית שחר, קרן שאוז ושלי גולצמן אשר יציגו 3 מיתוסים שעשויים לשנות את דעתכם בנושא השימוש המוגבר באינטנט.
מחלות יתומות
מה גרם ל- 17 מליון בני אדם לשפוך על עצמם מברצונם החופשי דלי מלא בקרח? מה הן מחלות יתומות? ומה הקשר בין הדברים? בפרויקט של: ירדן פלאש, שירה בן עמי ושרון סורין, תגלו את התשובות ותקבלו הזמנה מיוחדת להשתתף באתגר.
חיי נצח
מה הם חיי נצח? האם בעולם שאנו חים נרצה לחיות לנצח? מה יקרה לגוף שלנו? אם גם עצירת ההזדקנות תהיה אפשרית, האם נרצה בכך? ואיך יראה העולם? בפרויקט של: מור שטיינברג גולן ורחל קומיסרצ'יק יוצגו טענות בעד ונגד.
תרופות סבתא
מרק עוף, שמן דגים, שום, תה ולבוש חם האם זה ירפא את המחלה? מה הם תרופות סבתא? מה ההשפעה שלהם? האם זה עובד? האם תרופות סבתא עלולות לסכן אותנו? בפרויקט של: אדר מלמד, הילה קריספין ורים מסאלחה נערוך השוואה ואולי גם נחליט אאיזה תרופה לקחת?
אנטיביוטיקה
מי הם היצורים הקטים ביותר על כדור הארץ? זעירים ובלתי ניתנים לעצירה? הם יותר מכוכבי השמיים? יכולים לחלוק חומר גנטי זה עם זה רק באמצעות מגע? ואיך האנושות מתמודדת עימם. בפרויטק של: מתן יפה, נועה סיידל- קייסינג וסתיו לוי. נלמד את העובדות.